Однако теперь в церкви может появиться новая версия таинства. Согласно ей родителям не придётся отказываться от дьявола, а также выслушивать вопросы о покаянии, отмечает AFP.
«Тестовая версия» таинства будет проводиться в тысяче приходов Великобритании до Пасхи 2014 года. Против нововведения уже выступили некоторые представители англиканского духовенства.
*
Американската Църква на Сатаната представи проект на паметник на дявола, който неговите последователи ще се поставят в непосредствена близост до сградата на парламента на Оклахома, където се намира на правителството на щата.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_01_07/V-Sedinenite-shhati-predstaviha-proekt-za-pametnik-na-Satanata-9616/
Скулптурата, висока повече от два метра, според авторите, трябва за да замени паметника, посветен на библейските десет заповеди.
Сатаната е изобразен като Бафомет - същество с главата на козел, женско тяло, копита, и чифт крила. Бафомет седи на трон, заобиколен от усмихнати деца.
„Паметникът ще има функционално значение - хората от всички възрасти ще могат да седят в скута на Сатаната, за да се отдадат на размишление и да получат вдъхновение”,- казват авторите на проекта.

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_01_07/V-Sedinenite-shhati-predstaviha-proekt-za-pametnik-na-Satanata-9616/

Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_01_07/V-Sedinenite-shhati-predstaviha-proekt-za-pametnik-na-Satanata-9616/