четвъртък, 4 юли 2013 г.

Внимавайте с терористите, радикалите и глупците

Ранее Высший совет вооруженных сил (ВСВС) Египта распространил заявление, в котором говорится, что армия станы готова пролить кровь за свой народ.

«Мы клянемся Богу, что мы готовы пожертвовать даже своей кровью за Египет и его народ, в его защиту от любых террористов, радикалов и глупцов», — сообщается на официальной странице ВСВС в Facebook.

http://alternate-politics.info/content/egipetskii_prezident_mukhammed_mursi_otstranen_ot_vlasti


**


В този вариант на демокрация няма много място за пряка демокрация. Вместо това, групи за натиск и просветени експерти правят политиките. „Проиграването“ на този модел в медиите виждаме в експертите, предлагащи "Харта 2013"...

Самата идея, че 10-20000 души имат легитимност да променят вота на два милиона, е израз на либералната демокрация.

Затова изглежда учудващо, че тази революция е излъчвана по телевизията. Обикновено олигархията включва в себе си и контрол върху медиите.

Направляваните протести по необходимост са малобройни. Масови могат да бъдат спонтанни надигания по въпроси на оцеляването, но „протест за ценностите“ като този трудно може да стигне мащаба на протестите от зимата. И това е нормално – обществените промени обикновено се правят от малцинства...

... протестът е фокусиран ясно и категорично – оставка и нови избори. Не се обсъждат сценариите след това (който обсъжда, е скрит комунист и саботьор).

http://psyglass.net/?p=337
http://psyglass.net/?p=328